Type
Bijdrage
Fiscale korting
Type
subsidie
nationaal

Afdrachtvermindering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO)


Wat voor bedrijf in welke sector dan ook, als innovatie ook maar even aan de orde is, grote kans dat u dan profijt heeft van de WBSO. Wat is WBSO? WBSO, voluit Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk., is dé fiscale stimuleringsregeling, dé subsidie dus voor innovatie. In de vorm van een afdrachtvermindering op uw loonheffing/premie volksverzekeringen. Dus: WBSO aanvragen!

WBSO aanvragen in 2020: minder innovatiekosten, meer innovatie!

Als innoveren essentieel is voor de toekomst van uw bedrijf, dan is de WBSO-subsidie  een prima manier om innovatie (extra) aan te jagen. Want dankzij de WBSO brengt u uw innovatiekosten omlaag. Zodat u meer geld, mensen en energie kunt steken in innovatie. In groei, in technologische ontwikkeling. In toekomst!

“Optimaal profiteren van de WBSO-subsidie, optimaal groeien!”

WBSO aanvragen in 2020: wie komt in aanmerking?

Wie de WBSO-subsidie kan aanvragen? Iedere ondernemer – inclusief vennoten en/of zelfstandigen met of zonder personeel – die in Nederland belastingplichtig is en die op jaarbasis tenminste 500 uur besteedt aan Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). De WBSO heeft dan ook nadrukkelijk betrekking op productontwikkeling en innovatie. Op het ontwikkelen dus van nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe onderdelen van producten voor het eigen bedrijf.

Belangrijke data

  • 15 juni 2020; uiterste datum voor het mededelen van de WBSO-realisatie 2019.
  • 30 september; laatste mogelijkheid voor het indienen van een WBSO-aanvraag voor de periode oktober t/m december 2020.

WBSO aanvragen: hoe beter uw projectomschrijvingen, hoe meer kans!

Het succes van uw WBSO-subsidie aanvraag wordt zeker ook bepaald door de kwaliteit van de projectomschrijvingen. Hoe duidelijker verwoord in welke strategische technologiethema’s uw bedrijf de komende jaren moet investeren om concurrerend te blijven, hoe meer begrip bij de ambtenaren van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die uw aanvraag voor een WBSO-subsidie beoordelen. En hoe groter de kans op toekenning. De specialisten van Leap zijn als geen ander in staat om uw aanvraag voor WBSO-subsidie in alle opzichten te perfectioneren.

Speciaal voor klanten heeft Leap de WBSO Portal ontwikkelt om uw WBSO-uren optimaal te monitoren.

WBSO aanvragen: hoe beter uw WBSO-uren begroot, hoe meer succes!

Van belang voor een succesvolle aanvraag van een WBSO-subsidie is zeker ook een functionele analyse van uw medewerkersbestand. Want hoe duidelijker welke medewerkers door hun functie en expertise bijdragen aan ontwikkeling, hoe duidelijker ook hoeveel van hun tijd kan worden bestempeld als WBSO-uren. Hoe grondiger en zorgvuldiger dat in kaart wordt gebracht, hoe maximaler ook het profijt van de WBSO-subsidieregeling. .

Over maximaal profijt van de WBSO-subsidie: via ons speciale WBSO Portal kunt u exact de begroting versus de realisatie van WBSO-uren op medewerkersniveau monitoren. Ook daarmee vergroot u uw kans op optimaal profijt van de WBSO.

Onduidelijkheid over welke werkzaamheden nou onder de WBSO-subsidieregeling vallen? Volg de stappen uit onze gratis WBSO-administratie tool en kom erachter of er WBSO-uren geschreven moeten worden.

De WBSO-administratie tool

Nooit meer onduidelijkheid over uw WBSO-urenregistratie!

MEER WETEN??

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Huub Hendriks

Senior Consultant

h.hendriks@leap.nlBel ons

Ervaringen