Vooruitkijken, meedenken en kennis delen

Het specialistenteam ICT & Digital Innovatie is sinds 2017 actief binnen Leap. Dit specialistenteam richt zich specifiek op ICT-gerelateerde (subsidie-)vraagstukken, zowel binnen- als buiten de organisatie. We kijken hierbij naar innovatieve ICT-ontwikkelingen op de markt, identificeren specifieke subsidiekansen voor ICT-ondernemingen en zijn constant bezig met het overdragen van ICT-kennis binnen de organisatie.

TIDI-cademies bij Leap

Om deze kennis te borgen, worden er binnen Leap 4 keer per jaar TIDI-cademies georganiseerd, waar één op dat moment relevant onderwerp wordt uitgelicht. Een greep uit de voorgaande academies; (1) tips en tricks voor het schrijven van een goede WBSO ICT-aanvraag, (2) WBSO-wetgeving omtrent ICT-aanvragen en (3) Subsidieaanvragen voor regionale ICT-bedrijven. TIDI-cademies zijn online interactieve sessies, waar alle drie de Leap vestigingen aan deelnemen, en waarbij kennis delen centraal staat. Hierdoor blijven onze mensen op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van ICT en krijgen zij beter inzicht in de toepassingsgebieden op het gebied van subsidies. Tijdens deze academies is bijvoorbeeld dieper in gegaan op onderstaande gehonoreerde subsidietrajecten:

  • Een softwareplatform voor slim energieadvies door bv. energie- en watergebruik;
  • Artificial Intelligence voor het ontdekken van kankercellen uit afbeeldingen;
  • Blockchain technologie voor het borgen en beheren van identiteitsdocumenten.

 

Team TIDI

Wat ziet u als klant van Leap hiervan terug?

Een concreet voorbeeld; in onze meest recente TIDI-cademy heeft het sectorteam gekeken naar de ontwikkelingen binnen het Topsectorenbeleid van Nederland. Hier hebben we ingezoomd op alle ICT speerpunten in het nationale topsectorenbeleid (zie afbeelding).

Ook zijn hier concrete subsidieregelingen voor ICT bedrijven besproken en – nóg belangrijker – hoe je de kans op succes bij aanvragen kunt verhogen. Leap vindt het belangrijk dat elke consultant een hoge succesratio behaald. Dit draagt hier enorm aan bij. Deze kennis is bijvoorbeeld erg relevant bij het opstellen van een MIT Haalbaarheidsstudie. Deze subsidie wordt op 7 april opengesteld en inmiddels zijn we bezig met subsidieaanvragen voor meerdere ICT-projecten binnen dit programma.

Thomas Boerrigter

DIE ENE STAP NEMEN?

We helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

THOMAS BOERRIGTER

Senior Consultant

Mail t.boerrigter@leap.nlBel 024 711 33 49