Ecofalt krijgt subsidie voor aanleggen duurzaam asfalt

Ecofalt-ontvangt-subsidie

Ecofalt heeft samen met haar strategische partners Twee “R” Recycling Groep, Talent in het Oosten en onder begeleiding van Leap. The Innovation Agency, een bijdrage van €672.658,- ontvangen vanuit het Europese subsidieprogramma OP-Oost 2014-2020.

Hierdoor wordt het mogelijk om het duurzame alternatief voor asfalt verder door te ontwikkelen. Dit asfalt lijkt op regulier asfalt, maar wordt volledig koud geproduceerd. De onder- en tussenlaag bestaat voor 100% uit gerecyclede grondstoffen. Door de unieke productiemethode is er geen aardgas meer nodig, vindt er geen CO2 uitstoot plaats, zijn er geen chemicaliën en significant minder fossiele grondstoffen nodig.

Na het aanleggen van Ecofalt bij launching customers zoals de gemeente Groningen, provincie Overijssel en het dijkproject van Wetterskip Fryslân waddenkust, kan het bedrijf nu een flinke stap gaan zetten richting certificering en daarmee opschaling.

Directeur Geert Abbink van Ecofalt: ‘Met deze subsidie kunnen we samen met onze projectpartners de eigenschappen van ons duurzame asfalt verder verbeteren. Daarnaast zullen we nieuwe proeflocaties aanleggen en treffen we de voorbereidingen voor certificering. Hierdoor kunnen we ook echt opschalen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse ambities met betrekking tot duurzaamheid en de transitie naar een koolstofarme economie. Onze ambitie is om samen met onze strategische partners het meest duurzame (asfalt)consortium van Nederland te worden.’

Start u met uw organisatie ook een project rondom een duurzame innovatie of heeft u deze al gestart? Leap denkt graag met u mee en speelt in op alle subsidiekansen waar uw project voor in aanmerking komt. Neem contact met ons op om uw projectidee te toetsen en de mogelijkheden te ontdekken.