OPZuid


Maximale subsidie 2 miljoen
Periode 19 feb t/m 12 april en 16 sept t/m 1 nov
Type
Project
Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
Regionaal

OPZuid is een Europees subsidieprogramma voor de Nederlandse provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Mkb-ondernemers die bijdragen aan de economische ontwikkeling in deze zuidelijke regio’s maken kans op de OPZuid-subsidie. Bent u zo’n ondernemer?  Dan zou de OPZuid-subsidie wel eens interessant voor u kunnen zijn.

OPZuid-subsidie als onderdeel van EFRO

De OPZuid-subsidie is onderdeel het EFRO-programma. Om de verschillen tussen Europese regio’s te verkleinen, richtte de Europese Unie (EU) het EFRO op: het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Ook Nederland ontvangt voor de uitvoering van het EFRO-programma geld van de EU, verdeeld over verschillende regio’s. Hieronder valt dus, voor de zuidelijke regio’s, de OPZuid-subsidie.

 

OPZUID-SUBSIDIE: MEER INNOVATIEKRACHT!

Vanuit de Europese Commissie wordt een bijdrage gegeven. Deze middelen komen hiermee beschikbaar voor Zuid-Nederlandse innovatieprojecten die bijdragen aan innovatieve oplossingen binnen de vijf grote maatschappelijke transities (energie, klimaat, grondstoffen, landbouw & voeding en gezondheid) in Zuid-Nederland.

Deze vijf thema’s gaan over in de twee Europese beleidsdoelstellingen ‘slimmer Europa’ en ‘groener Europa’ wat centraal zal komen te staan. Bij de twee beleidsdoelstellingen zijn de transities op zo’n manier ingedeeld dat ze vanzelf aansluiten bij de Regionale Innovatiestrategie 2021-2027 en het EFRO-programma. Aanvragers hoeven hiervoor niet meer voor een bepaalde transitie te kiezen.

 

“OPZUID: HET MKB ALS AANJAGER VAN DE ECONOMISCHE ONTWIKKELING IN ZUID-NEDERLAND!”

DOEL EN DOELGROEP OPZUID

OPZuid (Operationeel Programma Zuid-Nederland) is een subsidieprogramma van de drie zuidelijke provincies: Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. De doelstelling van het programma is de regionale innovatiekracht te versterken, met als doel economische en maatschappelijke impact te genereren.

OPZUID-SUBSIDIE: WIE KOMEN IN AANMERKING?

Voor deze subsidieregeling wordt een tenderprocedure gehanteerd. Hierbij vindt de projectselectie plaats op basis van kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat de projecten ten goede komen aan het mkb. Bij technologische innovatie dient sprake te zijn van het TRL-niveau 6-9.

Verder is een samenwerkingsverband vereist bestaande minimaal twee samenwerkingspartners. De begunstigden zijn het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, burger coöperaties, intermediaire organisaties, campussen en onder andere valorisatieorganisaties in Zuid-Nederland en daarbuiten met aantoonbare meerwaarde.

OPZUID-SUBSIDIE: STEUN TOT WEL 2 MILJOEN EURO

Financiële ondersteuning in het kader van de OPZuid-subsidie kan oplopen tot € 2.000.000! De hoogte van de subsidie is 35% van de subsidiabele kosten. De thema’s waarop kan worden aangevraagd is wisselend per openstellingsronde. Bovendien dient het project uitgevoerd te worden in Limburg, Noord-Brabant of Zeeland.

 

Meer weten over OPZuid-subsidie?

Heeft het bovenstaande over de OPZuid-subsidie u nieuwsgierig gemaakt? Wilt u hierdoor meer weten over deze subsidie vanuit de Europese Unie? Dan helpen wij u graag! Wij hebben veel ervaring met alle subsidies rondom het EFRO en zijn als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen en aanvraagrondes. Daarbij kunt u dus ook bij ons aankloppen met vragen over EFRO Oost, OP Noord en Kansen voor West

Leap gaat uw OpZuid-subsidie afhandelen

Nu u alles heeft kunnen lezen over wat een OpZuid-subsidie nou precies is, delen wij graag onze referenties met u. Zoals het verhaal van Lely Groep: ‘’Met de komst van Leap zijn we veel beter in staat om alle subsidiekansen uit te nutten. Leap regelt van a tot z al onze subsidieaanvragen. Ook waar het gaat om niet direct voor de hand liggende subsidieregelingen. Daardoor zijn onze aanvragen niet alleen inhoudelijk beter, de regelingen worden ook beter benut. Met alle prettige gevolgen van dien voor onze innovatiekracht’’

Naast onze samenwerking met Lely Groep hebben wij nog veel meer klanten waar wij ontzettend trots zijn op de samenwerking die ontstaan is. Lees meer van onze referenties en krijg een goed beeld wat wij voor u kunnen betekenen! 

OPZuid AANVRAGEN?

Wilt u de OPZuid-regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Roos Cartigny

Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Roos Cartigny

  Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  Over Leap 

  Leap is The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in financiering, innovatie en natuurlijk subsidies voor Nederlandse technologiebedrijven. Wij hanteren een branchespecifieke en strategische aanpak die ervoor zorgt dat we maximaal rendement uit subsidies voor projecten behalen. Zo ook voor het EFRO en de OPZuid-subsidie. Wij zien het maximaliseren van uw innovatiekracht als onze missie!

  Onze gedreven consultants die een passie hebben voor technologie en innovatie, brengen relevante subsidiekansen in kaart. Deze benutten wij deze niet alleen op Europees niveau zoals met OPZuid en ook bijvoorbeeld de LIFE-subsidie of de MIT, maar ook op regionaal en nationaal niveau. 

  Wat ons uniek maakt is dat we de taal van uw bedrijf spreken én kennis hebben van het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Door het uitvoeren van strategisch onderzoek, zetten we een subsidie roadmap uit die voor kwalitatieve aanvragen zorgen. Dit leidt tot een hoge slagingskans en toegekende subsidie van het EFRO.