Loopduur
Subsidie
Doorlopend
Type
Bijdrage
Fiscaal
Type
subsidie
nationaal

Subsidiekans ontdekken?

Wilt u de EIA-subsidie aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Of bel ons direct: 024 711 33 49

Energie Investeringsaftrek (EIA)

 

Is uw bedrijf actief bezig met energiebesparing? In de zin van uitbreidings- en vervangingsinvesteringen in gebouwen, apparatuur en processen? Dan kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de investeringsaftrek voor zonnepanelen, subsidie voor ledverlichting of warmtepompen binnen de Energie Investeringsaftrek (EIA). Want dat is dé fiscale regeling – en dé subsidie dus – waarmee de overheid bedrijven ondersteunt die inzetten op energiebesparing. Dat alles in de overtuiging dat elke EIA-subsidie direct bijdraagt aan de verduurzaming van energieverbruik en daarmee aan energiebesparing. Meer over de EIA-subsidie leest u hieronder.

 

EIA-subsidie: overheid en bedrijfsleven samen voor verduurzaming

De Energie Investeringsaftrek is meer dan een subsidieregeling waarmee het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bedrijven aanmoedigt te investeren in innovatieve, duurzame en energiezuinige technieken middels een fiscale aftrek. De EIA-subsidie is dan ook meer dan een investeringsaftrek op zonnepanelen of een subsidie op led-verlichting in bedrijven. De EIA-subsidie is vooral een krachtenbundeling van overheid en bedrijfsleven in een gezamenlijke strijd voor energiebesparing en verduurzaming.  

“EIA-subsidie aanvragen: minder energiekosten én minder belasting betalen.”

 

EIA aanvragen: wie komen in aanmerking?

Wie komen er in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek? Kortom: wie kunnen de EIA-subsidie aanvragen? Heel simpel, bedrijven die investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie en voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  • Het bedrijfsmiddel waarin geïnvesteerd wordt kost minimaal € 2.500,- en voldoet aan de eisen die in de EIA Energielijst staan.
  • Het bedrijf moet in Nederland belastingplichtig zijn voor inkomsten- en/of  vennootschapsbelasting (Vpb).

 

EIA aanvragen: minder vennootschapsbelasting

Als een bedrijfsmiddel in aanmerking komt voor de EIA, mag 45,5% van de aanschaf- en voortbrengingskosten in mindering gebracht  worden op de fiscale winst. U betaalt dus minder vennootschapsbelasting. Het maximale netto EIA-voordeel bij een maximaal Vpb-percentage van 25%? Dat is 11,37% van het investeringsbedrag. Op voorwaarde dat de EIA-aanvraag wordt ingediend binnen 3 maanden nadat de opdracht aan de leverancier schriftelijk is bevestigd én dat de EIA-aanvraag ook administratief perfect is opgesteld.

 

Meehelpen aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen met optimaal fiscaal profijt.

 

Een investering in een energiebesparend bedrijfsmiddel kan mogelijk in aanmerking komen voor zowel de EIA-subsidie als de MIA-subsidie, de Milieu Investeringsaftrek. Het is dan zaak om te kiezen voor één van de twee regelingen. Of om de investeringskosten te splitsen in een EIA- en een MIA-deel. De specialisten van Leap kunnen u daarbij vanzelfsprekend van dienst zijn. Bijvoorbeeld door er via structureel onderzoek van uw investeringen voor te zorgen dat u optimaal profiteert van fiscale voordelen.

Een investering in een energiebesparend bedrijfsmiddel kan mogelijk in aanmerking komen voor zowel de EIA-subsidie als de MIA-subsidie, de Milieu Investeringsaftrek. Het is dan zaak om te kiezen voor één van de twee regelingen. Of om de investeringskosten te splitsen in een EIA- en een MIA-deel. De specialisten van Leap kunnen u daarbij vanzelfsprekend perfect van dienst zijn. Bijvoorbeeld door er via structureel onderzoek van uw investeringen voor te zorgen dat u optimaal profiteert van fiscale kortingen.

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Pim Wischhoff

Senior Consultant

p.wischhoff@leap.nlBel ons

Over Leap 

Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies. Het maximaliseren van de innovatiekracht van uw onderneming is onze missie!

Met gedreven specialisten die een passie hebben voor technologie en innovatie, brengen wij relevante subsidiemogelijkheden in kaart en benutten wij deze op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze specialisten spreken de taal van uw organisatie én hebben kennis van het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap zetten wij kwalitatieve aanvragen neer die zorgen voor een hoge slagingskans en toegekende subsidies. En uiteraard vinden wij een goede borging van deadlines en administratieve vereisten vanzelfsprekend. Met een aantoonbaar (internationaal) trackrecord kunnen wij ook u helpen bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

Naast de EIA-subsidie kunnen wij u ook helpen met advies en aanvraag van de Innovatiebox, MKB Idee, WBSO-subsidie en meer!