Demonstratie, Haalbaarheid en Investeringsvoorbereiding (DHI)


Maximale subsidie € 200.000
Periode 15 januari t/m 31 december
Type
Project
Individueel/ Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
nationaal

Heeft u moeite met het aanboren van nieuwe buitenlandse markten? Terwijl u wel degelijk toe bent aan of al bezig bent met het internationaliseren van uw bedrijf? Of hikt u bij uw buitenlandse avontuur aan tegen technologische en/of culturele barrières?
Dan zou u wel eens veel profijt kunnen hebben van het aanvragen van de DHI-subsidie, de subsidie voor – voluit – Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies.

DHI-subsidie: makkelijker nieuwe buitenlandse markten aanboren!

Het doel van de DHI-subsidie: het u makkelijker maken om nieuwe buitenlandse markten aan te boren. Zodat u makkelijk klanten in die (ontwikkelings)landen bereikt.
Juist met het oog daarop opent de DHI-regeling voor MKB-bedrijven de deuren naar subsidies voor:

 • Demonstratieprojecten: het demonstreren van een technologie, kapitaalgoed of dienst.
 • Haalbaarheidsstudies: onderzoek naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in een technologie, kapitaalgoed of dienst.
 • Investeringsvoorbereidingsstudies: onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van een mogelijke investering in een onderneming.

 

“DHI-subsidie: de sleutel tot nieuwe buitenlandse markten en klanten.”

 

DHI-subsidie aanvragen: wie komen in aanmerking?

Wie een beroep kunnen doen op de DHI-subsidie is heel duidelijk: Nederlandse MKB-bedrijven (met minimaal 3 medewerkers en een gemiddelde jaaromzet van minimaal €100.000,- over de laatste drie jaar) die willen internationaliseren en een project in het buitenland willen uitvoeren met ten minste € 50.000 aan kosten. Grotere ondernemingen kunnen in een samenwerkingsverband met een Nederlandse mkb-onderneming (penvoerder) ook in aanmerking komen voor DHI.

 

DHI-subsidie: oplopend tot wel € 200.000 per onderdeel

Tot welk bedrag uw DHI-subsidie kan oplopen, is afhankelijk van waarvoor u de subsidie aanvraagt. Voor het uitvoeren van een haalbaarheids- of een investeringsvoorbereidingsstudie kunt u maximaal € 100.000,- DHI-subsidie krijgen. Voor een demonstratieproject kan de DHI-subsidie zelfs oplopen tot maximaal € 200.000,- per project. Het budget voor 2023 is € 4,5 miljoen activiteiten in opkomende en ontwikkelde markten en € 4 miljoen voor activiteiten in ontwikkelingslanden.

 

Deadline DHI-aanvraag

Aanvragen kunnen van 15 januari tot en met 31 december 2024 worden ingediend. Er is € 4 miljoen voor activiteiten in ontwikkelingslanden en € 4,5 miljoen voor activiteiten in opkomende en ontwikkelde markten beschikbaar. De beoordeling wordt gedaan op basis van first come first serve.

DHI-SUBSIDIE AANVRAGEN?

Wilt u de DHI-regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Desly Elskamp

Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Desly Elskamp

  Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  OVER LEAP

  Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van subsidiesfinanciering en innovatie voor technologiebedrijven in Nederland. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies om daarmee de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk te maken.

  Met passie voor innovatie en technologie werken wij met een team van gedreven specialisten om relevante subsidiemogelijkheden in beeld te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze consultants spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en bijbehorende wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap verzorgen wij kwalitatieve aanvragen van A tot Z die leiden tot een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.