EFRO Oost


Periode Diverse data
Type
Project
Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
Regionaal

EFRO Oost is een Europees subsidieprogramma voor de Nederlandse provincies Overijssel en/of Gelderland. De EFRO Oost-subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemers die bijdragen aan de economische ontwikkeling in deze oostelijke regio’s. Bent u zo’n ondernemer? Let dan op, wij leggen uit hoe EFRO Oost werkt, hoeveel subsidie u kunt krijgen en hoe Leap daarbij kan helpen. 

EFRO Oost voor u?

Voor u verder leest, is het goed om te kijken of u aanspraak maakt op de EFRO Oost-subsidie. Bent u in Overijssel en/of Gelderland in samenwerking met andere ondernemers of met een kennisinstelling bezig met het ontwikkelen van een, in algemene zin, innovatief product? Of behelst de samenwerking een project waar het specifiek gaat om het realiseren van CO2-reductie? Dan is financiering vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling  Operationele Programma voor Overijssel en Gelderland, kortweg EFRO Oost, interessant voor u.

 

EFRO Oost-subsidie 

De EFRO Oost-subsidie is onderdeel het EFRO-programma. Om de verschillen tussen Europese regio’s te verkleinen, richtte de Europese Unie (EU) het EFRO op. Ook Nederland ontvangt voor de uitvoering van het EFRO-programma geld van de EU, verdeeld over verschillende regio’s. Hieronder valt dus, voor de oostelijke regio’s, de EFRO Oost-subsidie. 

 

EFRO OOST: INNOVATIE EN SAMENWERKING

Via EFRO Oost stelt de Europese Unie voor de periode 2021-2027 een bedrag van in totaal € 126 miljoen beschikbaar voor regionale samenwerking. Met als doel het stimuleren van slimme en groene investeringen om de regionale economie te versterken. Door innovatie in het mkb te stimuleren en het stimuleren  door samenwerking van mkb-ers onderling, met grote bedrijven en met kennisinstellingen. 

 

EFRO OOST-SUBSIDIE: GROEN EN SLIM

In dit programma zijn er meer mogelijkheden voor demonstratieprojecten (innovaties gericht op hogere TRL’s ) en het groene deel (voorheen Koolstofarm) richt zich meer op de energietransitie. Specifieker gedefinieerd als ‘hernieuwbare energiebronnen en slimme energiesystemen’. Om voor subsidiëring vanuit EFRO Oost in aanmerking te komen, is het essentieel dat de samenwerkingen en de projecten aansluiten op de uitdagingen waar Europa voor staat. Dit zijn uitdagingen op gebieden als:

 • Voedselzekerheid
 • Vergrijzing en gezondheid
 • Klimaatverandering
 • Schone en efficiënte energie
 • Beschikbaarheid van grondstoffen

 

“EFRO OOST: HOE MEER SAMENWERKING, HOE MEER INNOVATIVITEIT, HOE STERKER OOST-NEDERLAND!”

 

EFRO OOST SUBSIDIEAANVRAGEN: WIE KOMEN IN AANMERKING?

Het EFRO Oost programma is met name bedoeld voor ondernemers uit het mkb. Maar ook het grootbedrijf, kennisinstellingen, open innovatiecentra en zelfs overheidsinstanties kunnen ervoor in aanmerking komen. Voorwaarde is dan wel dat dit gebeurt vanuit een consortium van tenminste 3 organisaties en dat het mkb tenminste 30% van de projectbegroting inbrengt.

 

“EFRO OOST: INZETTEN OP ALGEMENE INNOVATIE’ EN ‘SLIMME CO2-REDUCTIE”

 

Meer weten over EFRO Oost-subsidie?

Heeft wat u gelezen heeft u nieuwsgierig gemaakt naar meer informatie rondom de EFRO Oost-subsidie? Dan helpen wij u natuurlijk graag verder! Wij hebben veel ervaring met alle subsidies rondom het EFRO en zijn als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen en aanvraagrondes. Daarbij kunt u dus ook bij ons aankloppen met vragen over OPZuid, OP Noord en Kansen voor West.

 

Leap maakt uw EFRO Oost-subsidie in orde

Nu bent u helemaal op de hoogte over alle informatie rondom een EFRO Oost-subsidie. Naast deze info delen wij ook graag onze successen met u, want wij hebben referenties gekregen waar wij ontzettend trots op zijn. Zo hebben wij ontzettend fijne samenwerkingen, zoals die met Schmits Chemical Solutions B.V: ‘’Onze samenwerking met Leap bestaat alweer bijna acht jaar. Als ik hem zou moeten typeren, dan zou ik zeggen: prettig en efficiënt. Zo werken wij, zo werkt Leap. En dat werkt prima. Om te beginnen vergroot ons partnership de kans van slagen van elke subsidieaanvraag. Bovendien, los van het feit dat wij natuurlijk met geen mogelijkheid alle benodigde subsidie-expertise in eigen huis kunnen hebben, is Leap als geen ander toegerust om ons juist op dat punt volledig te ontzorgen.’’

Ook voor Royal Eijkelkamp hebben wij een EFRO Oost-subsidie geregeld: ‘’Al meer dan acht jaar maken wij gebruik van de expertise van Leap. Expertise inderdaad, want los van dat het een tijdrovende aangelegenheid is, is het echt een vak apart, het succesvol realiseren van subsidietrajecten.’’

Naast deze twee succesverhalen, zijn er nog meer samenwerkingen waar wij trots op zijn. Heeft u interesse om meer referenties te lezen? Lees dan vooral ook de verhalen van RIWO en Salvitat B.V.

EFRO Oost AANVRAGEN?

Wilt u de EFRO Oost regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Claudi van der Vegt

Senior Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Claudi van der Vegt

  Senior Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  Over Leap 

  Leap is The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in financiering, innovatie en natuurlijk subsidies voor Nederlandse technologiebedrijven. Wij hanteren een branchespecifieke en strategische aanpak die ervoor zorgt dat we maximaal rendement uit subsidies voor projecten behalen. Zo ook voor het EFRO Oost-subsidie. Wij zien het maximaliseren van uw innovatiekracht als onze missie!

  Onze gedreven consultants die een passie hebben voor technologie en innovatie, brengen relevante subsidiekansen in kaart. Deze benutten wij deze niet alleen op Europees niveau zoals met EFRO Oost en ook bijvoorbeeld de LIFE-subsidie of de MIT, maar ook op regionaal en nationaal niveau. 

  Wat ons uniek maakt is dat we de taal van uw bedrijf spreken én kennis hebben van het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Door het uitvoeren van strategisch onderzoek, zetten we een subsidie roadmap uit die voor kwalitatieve aanvragen zorgen. Dit leidt tot een hoge slagingskans en toegekende subsidie van het EFRO.