Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)


Maximale subsidie € 141.000.000
Periode t\m 29 augustus 2024
Type
Project
Individueel/ Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
nationaal

De DEI+ (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) regeling ondersteunt uw pilot- en demonstratieprojecten. Maar ook de kosten voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling kunnen worden opgevoerd. Leiden deze projecten tot CO2-reductie, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie? Dan wordt deze regeling interessant.

DEI+ subsidie: soorten projecten en voor wie?

Dit programma ondersteunt pilot- en demonstratieprojecten. Projecten mogen niet gestart zijn voordat de subsidieaanvraag is ingediend en beginnen uiterlijk 6 maanden na beschikking.

 • Pilotprojecten: Overweegt u de lancering van een proefproject om innovatieve CO₂-verminderende maatregelen te testen? Wilt u uw baanbrekende technologie verbeteren in een praktijksituatie? De beoordeling richt zich op de internationale stand van onderzoek en technologie om ervoor te zorgen dat uw project werkelijk innovatief is.
 • Demonstratieprojecten: Bent u op zoek naar een investering in een praktijktoepassing die niet alleen milieuvriendelijk is maar ook een positieve impact heeft op uw bedrijf? Als u de eigenaar bent van de installatie en van plan bent deze daadwerkelijk in de praktijk te gebruiken, is een demonstratieproject precies wat u nodig heeft. Als een soortgelijke installatie al meer dan twee keer eerder is gesubsidieerd, komt u nog steeds in aanmerking voor ondersteuning.

Als de projecten maar binnen één van de volgende thema’s passen:

 • Afvang, gebruik en opslag van CO(Carbon Capture, Utilisation and Storage)
 • Circulaire Economie (voor projecten met meer dan € 3.000.000 subsidie)
 • Energie-efficiëntie
 • Hernieuwbare energieproductie (inclusief ruimtelijke inpassing)
 • Flexibilisering van het energiesysteem
 • Lokale infrastructuur
 • Overige CO2-reducerende maatregelen in de industrie, gebouwde omgeving of elektriciteitssector

De subsidie is voor bedrijven die zijn gevestigd in Nederland en het Caribische deel Bonaire, St. Eustasius en Saba. Waaronder een individuele onderneming die voor eigen rekening en risico een project uitvoert Of een deelnemer in samenwerkingsverband met minimaal één onderneming. U kunt provincies en gemeentes laten participeren in projecten, maar zij mogen zelf geen subsidie ontvangen.

DEI+ subsidievoorwaarden

Het project dient te voldoen aan de richtlijnen van de DEI+ regeling, die onderdeel is van de subsidiemogelijkheden voor energie-innovatie binnen de Topsector Energie. Het naleven van de algemene voorwaarden van de regelingen binnen de Topsector Energie is eveneens vereist voor deelname.

DEI+ maximale subsidiebedrag

De maximale bedragen voor de verschillende projecten zijn:

 • Demonstratieproject is € 30 miljoen.
 • Pilotproject is € 25 miljoen.
 • Test- en experimenteerinfrastructuurproject is € 25 miljoen.

DEI+ subsidie aanvragen

Sinds 21 november 2023 is het weer mogelijk om de DEI+ subsidie aan te vragen. Dit kan tot en met 29 augustus 2024 en op volgorde van binnenkomst vindt de beoordeling plaats.

DEI+ SUBSIDIE AANVRAGEN?

Wilt u de DEI+ regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Chris Hogevonder

Senior Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Chris Hogevonder

  Senior Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00