Hoe helpt Leap te verduurzamen?
Leap beschouwt deze uitdagingen als één van de belangrijkste uitdagingen waarvoor Nederland op dit moment staat. Met een team van gedreven duurzaamheidsspecialisten ondersteunt Leap haar klanten bij het zo optimaal mogelijk benutten van subsidiemogelijkheden. Niet alleen wordt gekeken naar welke subsidies aansluiten bij de ambitie van de ondernemer, ook kijken onze specialisten wat er mogelijk is als de ondernemer besluit een stap extra te willen zetten in de verduurzaming van het bedrijf.
Welke duurzame subsidies zijn er?
Neem snel een kijkje bij een greep van de regelingen waarmee duurzaamheid gestimuleerd wordt:
- Energie Investeringsaftrek (EIA) De EIA is dé fiscale stimuleringsregeling voor investeringen die bijdragen bij het verlagen van de CO2-uitstoot. Maatregelen met een terugverdientijd van 5 tot 15 jaar komen in de regel in aanmerking voor deze regeling.
- Milieu Investeringsaftrek (MIA/Vamil) De Mia/Vamil is een stimuleringsregeling voor investeringen die bijdragen in het verlagen van de uitstoot van schadelijke stoffen naar de omgeving, milieuvriendelijke productietechnieken beschikbaar maken of een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.
- Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) De SDE++ is een exploitatiesubsidie voor investeringen in duurzame energieproductie. De subsidie kan aangevraagd worden voor installatie die hernieuwbare elektriciteit of warmte opwekken, hernieuwbaar gas produceren, voor de productie van CO2-arme warmte en CO2-arme productie.
Daarmee zijn we er echter nog niet. Zit uw beoogde duurzaamheidssubsidie er hierboven niet tussen? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden, denk hierbij aan de regelingen: ISDE, SEBA en AanZET of de WBSO en SSEB.