SLIM investeren in leren en ontwikkelen binnen uw organisatie
De SLIM-subsidie is een initiatief van de Nederlandse overheid dat bedrijven stimuleert om te investeren in scholing, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met deze subsidie kun je projecten financieren die bijdragen aan een toekomstgerichte werkomgeving, zoals het ontwikkelen van leerroutes, het verbeteren van HR-processen of het opzetten van opleidingsprogramma’s. SLIM samenwerking richt zich specifiek op samenwerkingsverbanden. Dankzij de SLIM-subsidie kunnen organisaties niet alleen hun personeel laten groeien, maar ook inspelen op de snel veranderende arbeidsmarkt.
Samenwerkingsprojecten blijven in aanmerking komen voor maximaal € 500.000,-, met een subsidiepercentage van 60%. Dat wil zeggen dat de totale kosten van zo’n project € 833.333,- moeten zijn, om voor het maximale subsidiebedrag van de SLIM-regeling in aanmerking te komen. In 2025 is er geen einddeclaratieverplichting meer voor de aanvrager!
Benieuwd hoe deze regeling in de praktijk werkt?
Klantcase: Samen leren en groeien
Een unieke samenwerking
Een drukkerij en een online nieuwsplatform staan vaak aan verschillende kanten van hetzelfde proces: het delen van informatie. Waar de één zich richt op fysieke publicaties, focust de ander op digitale content. Ondanks deze verschillen vonden de twee bedrijven een gedeelde behoefte: het ontwikkelen van betere kennis en vaardigheden met hun eigen opleidingsaanbod.
De uitdaging
De bedrijven merkten dat het beter kon en dat ze voor hun personeel scholing aan wilde bieden met behulp van interne kennis. Ze wilden een gezamenlijke opleidingsaanbod opzetten waarin medewerkers leren van de interne expertise.
De oplossing: een gezamenlijke bedrijfsschool
Leap hielp de bedrijven bij het indienen van een gezamenlijke aanvraag voor de Slim samenwerking-subsidie. Aan welke voorwaarden moet er voldaan worden?
- Gelijkwaardige klanten: Beide partijen moeten een gemene deler hebben. Geen klant-leverancier relatie, maar partners met een gedeelde visie.
- Gerichte oplossingen: Het plan richtte zich op een leerplatform dat inzicht biedt in competenties, gecombineerd met trainingen en workshops om medewerkers te laten groeien.
- Subsidiestrategie: Leap zorgde voor een heldere subsidieaanvraag waarin het gezamenlijke voordeel en de impact voor beide bedrijven centraal stonden.
Het resultaat
Met de SLIM-subsidie konden de bedrijven hun bedrijfsschool realiseren. Medewerkers leren nu over zowel traditionele drukprocessen als digitale contentcreatie, wat resulteert in efficiëntere samenwerking en betere dienstverlening voor hun klanten.
In samenwerking met meerdere klanten hebben we succesvolle SLIM-projecten gerealiseerd wat de medewerkers meer groeimogelijkheden biedt. In de bovenstaande case lees je hoe de subsidie werd ingezet om een innovatief leertraject te ontwikkelen dat niet alleen het personeel, maar ook het bedrijf zelf naar een hoger niveau tilde.
Wilt u ook ontdekken hoe de SLIM samenwerkingssubsidie uw organisatie verder kan brengen? Neem contact met ons op en we gaan er samen een succes van maken.