Eurostars 3


Maximale subsidie € 500.000
Periode Februari, maart, april
Type
Project
Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
Europees

Timmert u als mkb’er aan de Europese weg met een bulk aan innovatieve ideeën? Kijk dan zeker of uw bedrijf, initiatief en toekomstplannen recht hebben op de Eurostars 3-subsidie. Lees hieronder alles over Eurostars 3 en kom erachter of Leap u een stuk verder kunt helpen bij de aanvraag van Eurostars 3.  

Eurostars 3 is een Europees innovatieprogramma en een initiatief van EUREKA en de Europese Commissie. Eurostars geeft projecten financiële ondersteuning via de nationale overheid van ieder deelnemend land. 

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de activiteiten in het project, de aard van de deelnemers en het land waarin zij zijn gevestigd. Eurostars 3 is bestemd voor het innovatief intensieve mkb. Andere organisaties mogen onder speciale voorwaarden participeren in Eurostars-projecten. In alle gevallen moet er in ieder geval sprake zijn van samenwerking tussen partijen uit minstens twee Eurostars-landen.

Eurostars 3-subsidie aanvragen: wie komen in aanmerking?

De derde editie van het Eurostars-programma, dat betrekking heeft op het tijdvak 2021-2027. Eurostars 3 helpt (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het doel van de subsidie is de time-to-market van deze nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico’s te verkleinen. De verwachting is dat met behulp van Eurostars 3 kleine bedrijven zich sneller zullen kunnen ontwikkelen en groeien in omzet en aantal medewerkers.

Binnen het consortium moet een innovatieve SME uit een Eurostars-land als penvoerder optreden, maar andere soorten organisaties zoals grote bedrijven, universiteiten en onderzoeksorganisaties mogen ook participeren in Eurostars 3-projecten. Hoe de regels rondom de projecten zitten om in aanmerking te komen voor Eurostars 3? Het project kan in elk denkbaar technologiegebied vallen en richt zich op de ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst met civiele toepassingen.

 

“Een populaire Europese regeling met een slagingspercentage van 31%!”

 

Eurostars 3: Welke landen doen mee?

Deelnemende landen voor de eerstvolgende openstelling van Eurostars 3 zijn:

Europese landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland*, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël*, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië*, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en  Zwitserland.

Partnerlanden naast de Europese landen: Canada, Zuid-Afrika, Zuid Korea en Singapore.

Eurostars 3-regeling: Criteria

Het project moet voor de Eurostars 3 voldoen aan onderstaande 7 geschiktheidscriteria:

 1. Het consortium wordt geleid door een innovatieve SME uit een Eurostars-land.
 2. Het consortium bestaat uit ten minste twee entiteiten die onafhankelijk van elkaar zijn.
 3. Het consortium bestaat uit entiteiten uit ten minste twee verschillende Eurostars-landen, waarvan ten minste één land een EU-lidstaat of een Horizon Europe Associatedland is.
 4. De begroting van de SME uit een Eurostars-land bedraagt 50% of meer van de totale projectkosten (exclusief onderaannemingskosten).
 5. Geen enkele entiteit of land is verantwoordelijk voor meer dan 70% van de totale projectbegroting.
 6. De projectduur is 36 maanden of minder.
 7. Het project heeft uitsluitend een civiel doel.

 

Eurostars 3: De hoogte van het subsidiebedrag

Het maximale subsidiebedrag per project binnen Eurostars 3 (voor alle Nederlandse deelnemers gezamenlijk) is € 500.000,-. De hoogte van de subsidie van andere deelnemers (lees: niet-Nederlandse ondernemingen) varieert per land. De subsidiepercentages zijn afhankelijk van het type activiteit en deelnemer voor Eurostars 3. Voor de Nederlandse mkb ziet het er als volgt uit:

Subsidiepercentage

 • Mkb 50%
 • Groot bedrijf 40%
 • Kennisinstelling 50%

 

Eurostars 3: Indieningstermijn

Internationale call 

De 6e internationale call opent op 12 januari 2024 en sluit op 14 maart 2024 om 14.00u.

Nationale aanvraag

Voor deze regeling gelden zowel internationale als nationale voorwaarden. Er moet altijd een bedrijf aangesloten zijn bij het Nederlandse deel van het consortium om in aanmerking te komen voor subsidie. Kennisinstellingen kunnen dus alleen subsidie krijgen als er een Nederlands bedrijf bij de aanvraag betrokken is.

 

Meer weten over de Eurostars 3 subsidie?

Werkt uw bedrijf aan belangrijke marktgerichte technologische ontwikkelingen met een forse Europese impact? En bent u daarvoor op zoek naar subsidies? Dan is Eurostars 3 wellicht iets voor u. Wilt u meer weten over deze subsidie voor Europese projecten? Dan helpen wij u graag! Wij hebben veel ervaring met Eurostars 3 en zijn als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen en aanvraagrondes. 

Leap helpt u met uw Eurostars 3-subsidie

Hierboven heeft u alles kunnen lezen over de Eurostars 3 subsidie. Om u een beter beeld te geven over onze samenwerkingen, verwijzen wij u graag naar onze successen! Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van onze klant Lely Groep: ‘’Met de komst van Leap zijn we veel beter in staat om alle subsidiekansen uit te nutten. Leap regelt van a tot z al onze subsidieaanvragen. Ook waar het gaat om niet direct voor de hand liggende subsidieregelingen. Daardoor zijn onze aanvragen niet alleen inhoudelijk beter, de regelingen worden ook beter benut. Met alle prettige gevolgen van dien voor onze innovatiekracht’’

Niet alleen het verhaal van Lely Groep kan je meer over onze samenwerking vertellen. Ook met andere klanten kunnen wij zeggen dat we met trots een succesvolle samenwerking hebben gerealiseerd. Bent u geïnteresseerd om meer te lezen over ons? Neem dan gerust een kijkje naar onze referenties en krijg een goed beeld wat wij voor u kunnen betekenen!

Eurostars 3 aanvragen?

Wilt u de Eurostars 3 regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Fatima Zulic

Senior Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Fatima Zulic

  Senior Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  Over Leap 

  Leap is The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in financiering, innovatie en natuurlijk subsidies voor Nederlandse technologiebedrijven. Wij hanteren een branchespecifieke en strategische aanpak die ervoor zorgt dat we maximaal rendement uit subsidies voor projecten behalen. Zo ook voor Eurostars 3. Wij zien het maximaliseren van uw innovatiekracht als onze missie!

  Onze gedreven consultants die een passie hebben voor technologie en innovatie, brengen relevante subsidiekansen in kaart. Deze benutten wij deze niet alleen op Europees niveau zoals met de Eurostars en ook bijvoorbeeld LIFE-subsidie, maar ook op regionaal en nationaal niveau. 

  Wat ons uniek maakt is dat we de taal van uw bedrijf spreken én kennis hebben van het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Door het uitvoeren van strategisch onderzoek, zetten we een subsidie roadmap uit die voor kwalitatieve aanvragen zorgen. Dit leidt tot een hoge slagingskans en toegekende subsidie voor marktgerichte Europese projecten.