Leap blikt terug op congres Nederland Valoriseert!

Dit jaar werd de finale van de Young Startup Award gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert! en werd tevens het zesjarig bestaan van het valorisatieprogramma gevierd. Met het valorisatieprogramma ondersteunt het ministerie van Economische Zaken twaalf consortia bij het vormgeven van hun activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en kennisvalorisatie. Tijdens het congres werd teruggeblikt op de resultaten en vooruitgekeken naar nieuwe initiatieven. Minister Kamp van Economische Zaken, staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Constantijn van Oranje, special envoy StartupDelta, waren hierbij aanwezig. Vanuit elk van de twaalf hubs was één finalist genomineerd die de strijd met de andere finalisten aanging tijdens de Young Startup Award.

Lumicks is de winnaar geworden van de landelijke Young Startup Award en wint de hoofdprijs van € 5.000. In een zinderende finale overtuigde Olivier Heyning van Lumicks de jury door middel van een enthousiaste pitch. De Young Startup Award is dé award voor innovatieve bedrijven uit Nederland en werd dit jaar gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert!. De jury van de Young Startup Award bestond dit jaar uit Herman Kienhuis (directeur KPN Ventures), Leo Essink (mede-eigenaar en CEO Topicus Holding), Eelco Osse (eigenaar OEM-Group), Eric de Vries (CEO 4Silence) en Geert Braaksma (voorzitter Twente Board).

De Young Startup Award is een speciale editie van de Young Technology Award en is onderdeel van het congres Nederland Valoriseert! De Young Startup Award is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events en wordt georganiseerd met Kennispark Twente, PPM Oost, EY en Leap. The Innovation Agency.

Meer weten?