Succesverhaal MIT R&D subsidie

AI

Succesverhalen mogen worden gedeeld! Lees meer over de onlangs gehonoreerde MIT R&D subsidie; mede mogelijk gemaakt door ons gespecialiseerde TIDI Team (Team ICT & Digitale Innovatie). Klant Locatus heeft in samenwerking met The Big Data Company een fantastisch ICT-project opgezet: ‘Ontwikkeling AI gebaseerd locatie dataplatform’. Een bewijs dat samenwerking sterker maakt!

 

Het project

Met het innovatieproject wordt kunstmatige intelligentie ontwikkeld en ingezet om handmatige veldwerkobservatie (nu voornamelijk handwerk) aan te vullen, en waar mogelijk te vervangen.

Kunstmatige Intelligentie zal ontwikkeld worden voor het geautomatiseerd analyseren en categoriseren van winkelgebieden. Daarbij ligt de focus op het detecteren van mutaties in het winkelbestand, het identificeren van winkelnamen en pandkwaliteit. Er is een enorm potentieel mogelijk, er kunnen zelfs criminele activiteiten worden gesignaleerd!

Door het ontwikkelen van een werkend artificial intelligence prototype is het uiteindelijke doel van het project ook om tot maar liefst 50% kostenbesparing te bewerkstelligen op het momenteel handmatige veldwerk. Uiteraard zal het project ook resulteren in een efficiëntere en actuelere data-collectie.

Het belang van samenwerking is in dit project groot. Beide bedrijven zullen gebruik maken van elkaars expertise. Zo richt The Big Data Project zich binnen dit project op de ontwikkeling van AI-algoritmes, essentieel voor een effectief filteren van relevante device data. Locatus richt zich juist op de softwarematige interpretatie van de hardware en heeft in de loop der jaren veel kennis opgedaan. Bovendien heeft Locatus een omvangrijke database van handmatige bedrijfsdata opgebouwd, wat essentieel is om het algoritme succesvol te kunnen trainen.

Met de toekenning van deze subsidie hebben Locatus en The Big Data Company een ontzettende positieve impuls ontvangen om dit innovatieproject uit te voeren!

TIDI-team voor toegevoegde waarde

Voor het project van Locatus en Big Data company heeft Leap een gespecialiseerd team van collega’s uit onze drie vestigingen ingezet. Door specifieke ICT-expertise wordt de slagingskans van dergelijke subsidieaanvragen significant hoger, zoals ook maar weer in dit project is gebleken. Met de inzet van dit ICT-team bent u ervan verzekerd dat u de allerbeste, gespecialiseerde ondersteuning krijgt bij uw ICT gerelateerde subsidieaanvraag.

 

MIT-kansen

Dit jaar is er nóg een kans of deze subsidie. Werkt u in een samenwerkingsverband aan een (ICT gerelateerde) innovatie, neem dan contact op met Leap. De aankomende openstelling van de MIT R&D subsidie is van 6 juni 2023 t/m 12 september 2023, gebaseerd op het tenderprincipe. Aanvragen worden op basis van kwaliteit beoordeeld. Heeft u een specifiek project gericht op Artificiële Intelligentie (AI)? Dan is er momenteel nog een openstelling tot dinsdag 9 mei 2023. Neem voor dit laatste direct contact op met ons Team ICT & Digitale Innovatie.

Kortom: Bent u mkb’er en ontwikkelt u in samenwerking met tenminste twee andere mkb-ondernemingen een innovatief product, proces of dienst? En bent u benieuwd of uw activiteiten subsidiabel zijn? Of bent u op zoek naar hulp bij het indienen van uw subsidieaanvraag? Dan kan Leap u helpen! Wij kunnen de haalbaarheid van uw MIT-R&D-samenwerkingsproject toetsen en samen een kansrijke subsidieaanvraag en schrijven en indienen. Wij hebben al veel mkb-ondernemingen geholpen.

 Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een MIT R&D aanvraag? Kijk hier voor meer informatie of maak direct een afspraak met een van onze consultants.

Thomas Boerrigter

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

THOMAS BOERRIGTER

Managing Consultant

Mail t.boerrigter@leap.nlBel 024-711 33 49

Meer weten?